به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش دوازدهم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی با تأکید بر اینکه باید نصیحتپذیری را در سبک زندگی خود وارد کنیم، گفت: براساس حدیثی از حضرت علی(ع) نصیحت هدیه است که باید آن را در جانمان نگه داریم و به آن عمل کنیم.
وی در بخش سیزدهم این مجموعه آموزشی گفت: سه نفر در کنار هم نشسته بودند و صحبت میکردند. یکی از آنها گفت که فلانی در مورد تو این مطلب را گفته است. نفر دوم گفت که واقعاً! چه چیزهای دیگری در مورد من گفته است؟ و این بحث ادامه پیدا کرد. نفر سوم به نفر اول گفت که لطفاً هیزمکش نباش.
او ناراحت شد و گفت: هیزمکش یعنی چه؟ پاسخ شنید که سخنچین هیزمکش و آتشافروز است. قرآن به ما میگوید: «وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ؛ واى بر هر بدگوى عيبجويى» (آیه 1، سوره همزه) برای چه حرف میبری و میآوری. در آیه 11 سوره مبارکه قلم نیز آمده است: «هَمَّازٍ مَشَّاءٍ بِنَمِيمٍ؛ و آن کس که دائم عیبجویی و سخنچینی میکند». به حدی این صف بد است که در قرآن و حدیث درباره آن هشدار داده شده است.
در آیه چهارم سوره مسد نیز در مورد زن ابوجهل آمده است: «وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ؛ و زنش آن هيمه كش [آتش فروز]» منظور از این آیه این نیست که او هیزم بر دوش خود میکشید، بلکه همسر او حرفها را میشنید و بین آدمهای مختلف بیان و فتنهافروزی میکرد. خدا کند که هیچ کدام از ما هیزمکش نباشیم.
انتهای پیام